2015. már 23.

Embermese: 1. rész: nőkről, akiknek nem maradt semmijük

írta: A Szerk
Embermese: 1. rész:  nőkről, akiknek nem maradt semmijük

 

Embermese: nőkről, akiknek nem maradt semmijük

Ki tudja elképzelni, hogy nincs semmije? Na, nem úgy, mintha ott állna az Appelplatzon. Hanem csak úgy, a maga egyszerűségében, megalázottságában, elvesztve miden hitét, emberi, női minőségét, testét, az arcát, és minden belső meggyőződését. Minden nap, ahogy gyarapszik benne a fájdalom, egyre erősödik az önbizalomhiány. Nincs semmije. De van mindennapi fájdalma, és eltorzult arca, és teste, és soha többé nincs normális önképe.

Gondoltam beszéljünk róla, az is lehet, hogy néhányunknak csak érdekesség lesz, megint mások undorral fogják nézni, de én nőként fontosnak tartom megmutatni. Már nem azért, mert engem érint, hanem azért, mert létezik ilyen bosszú, vagy büntetés. Bosszú egy családtagtól, vagy férjtől, vagy egy kikosarazott udvarlótól. De milyen bűnt kell ahhoz elkövetni, hogy valakinek ilyen büntetéssel kelljen tovább élnie? Lehet igazolni egy másik kultúra tényével, vagy azt is mondhatnám, hogy simán becsukhatom a szemem, hiszen nem velem, vagy körülöttem történik.

Az is tény, hogy ha ez kis országunkban történne, akkor valószínű, hogy már aznap ott lenne, a kereskedelmi csatornák élén a megdöbbentő hírek vezéreként, és más nap már nem is nagyon emlékeznénk rá, még akkor sem, ha ez nálunk nem szokványos. Más kérdés, hogy ez a probléma az iszlám országokban szinte mindennapos és elfogadott büntetés.

És ha már ezt az állapotot próbáljuk elemezni, vagy elképzelni, akkor azt azért mindenképpen el kell mondani, hogy ez azért fontos, mert vannak nők, akik ebben az állapotban, mások tükrében is befelé fordulva, mosolyogva, igazi nőként mutatkoznak. Lehet bosszú vagy büntetés, de kevés borzasabb dolgot tudok elképzelni, hogy egy nőt leöntenek sósavval. Nem csak azért, mert iszonyatos fajdalommal járhat, hanem mert, ahogy az elején írtam nem marad semmije, csak a roncsolódott megalázott testében, egy sérült lélek.

Vannak nők, akik igazán felül tudnak emelkedni a saját tragédiájukon, nem hisztiznek, nem sajnáltatják magukat. Egy régebbi cikkemben írtam a mellrákban szenvedő nőkről. Nézzétek meg ezeket a nőket, mert nekik  más sors jutott, és így lettek ők igazi hősök..

Ezeket a fényképeket Emilio Morenatti készítette Iszlám nőkről:

erdekesvilag_hu1.jpg

Shameem Akhter 18 éves. Három fiú megerőszakolta, majd leöntötte savval. Shameem 10 alkalommal esett át plasztikai műtéten.

erdekesvileag_hu2.jpg

Najaf Sultana, 16 éves. Ötéves korában miközben ő aludt apja felgyújtotta az ágyát mert nem akart két lányt a családban. Najaf megvakult, szülei elhagyták és most rokonainál él. Najaf 15 alkalommal esett át plasztikai műtéten.

erdekesvilag3.jpg

Shehnaz Usman 36 éves. Leöntötték savval egy családi vitában. Shehnaz 10 alkalommal esett át plasztikai műtéten.

erdekesv5.jpg

 Kanwal Kayum 26 éves. Egy fiú, akit kikosarazott leöntötte savval. Kanwal nem esett át plasztikai műtéten.

erdekesvilag_hu4.jpg

 Shahnaz Bibi 35 éves. Tíz évvel ezelőtt leöntötték savval egy családi vitában. Shahnaz nem esett át plasztikai műtéten.

erdekesv7.jpg

Bushra Shari 39 éves. Öt évvel ezelőtt férje leöntötte savval, mert el akart válni tőle. Bushra 25 alkalommal esett át plasztikai műtéten.  

erdekesv11.jpg

Saira Liaqat 26 éves. Tizenöt éves korában a  férje (aki egy rokon volt) leöntötte savval. Saira 9 alkalommal esett át plasztikai műtéten.

erdekesv9.jpg

 Zainab Bibi 17 éves. Egy fiú akit kikosarazott leöntötte savval. Zainab többször esett át plasztikai műtéten.

erdekesv10.jpg

Naila Farhat 19 éves. Egy fiú akit kikosarazott leöntötte savval. Naila többször esett át plasztikai műtéten.

Fotók, Rahul Saharan:

offline_hu1.jpg

offline_2.jpg

offline3.jpg

offline_hu4.jpg

offline_hu6.jpg

offline_hu9.jpg

Forrás: http://www.erdekesvilag.hu/szornyu-es-szomoru-sorsok-az-iszlam-vilag-noi-aldozatai-akiket-egy-eletre-elcsufitottak/

 http://offline.hu/kikapcs/2014/08/meg-fogsz-lepodni-igy-neznek-ki-most-a-savval-leontott-arcu-nok-18

 

 

Szólj hozzá

nők Nők Savval leöntött nők akiknek nem maradt semmijük